Nieuw seizoen 2018

Wervershoofse Vrouwen Samen gestart met het nieuwe seizoen:

Zoals gebruikelijk starten we in september met een fietstocht. Vanwege de regen fietsen we rechtstreeks naar onze eerste stop Fruitkwekerij, zorgboerderij en boerenlandwinkel ’t Keetje in Lutjebroek.

Hier staat de koffie en taart klaar en krijgen we een interessante rondleiding met informatie over het reilen en zeilen op het bedrijf. Informatie over de doelgroepen die zorg vragen en de werkwijze die plaats vindt op basis van vrijwilligheid en gelijkwaardigheid maar wel worden ze gestimuleerd.

Voor de woensdagmiddag en zaterdag is er kinder-/jeugdopvang (7-18jaar) op basis van behoeftes van de kinderen en om samen te leren spelen en werken. Ook krijgen we een rondleiding met een “treintje” over het terrein met uitleg over alles wat er groeit. Uiteraard doet een ieder ook nog een rondje door de boerenlandwinkel en gaan we met gevulde fietstassen verder. De zon is er inmiddels bij dus op naar de picknick in de Woid en later een wandeling door de Put in Andijk.

De openingsavond van 27 september staat in het teken van likeuren. Willem Heuzinkveld uit Doetinchem presenteert een humoristische avond over en met Oudhollandse likeuren. Bij het aanbreken van de Gouden Eeuw werd ook een begin gemaakt met de likeurencultuur. De fabrikanten noemden zich distillateurs van fijne wateren. Vanuit alle windstreken werden er in de tijd kruiden en specerijen naar ons land verscheept en samen met alcohol werd hier uitgebreid mee geëxperimenteerd.

Het was ook de tijd van hekserij en bijgeloof dus voor elke gelegenheid werd wel een likeur gemaakt. Denk aan Bruidstranen, Vrijmetselaar, Bittere Lijdenstroost, Hempje licht op, Pruimpje prik in, Venusolie om er maar een paar te noemen. Ook de Beerenburg stamt uit die tijd, onder het mom van oprechte maagkruiden, leek dit het ideale middel tegen vele kwalen.

Naast de likeuren (ook alcoholvrij) worden er ook nog 18 advocaatsoorten gepresenteerd en alles kan geproefd worden! Willem presenteert de avond in de vorm van sketches, gedichten en anekdotes en met veel humor, wat een bijzonder gezellige avond oplevert. Na afloop kunnen de geproefde drankjes gekocht worden zodat men thuis kan nagenieten!

De volgende avond is op vrijdag 26 oktober met een optreden van de band “ZôwasUt”.

Graag zien we jullie daar weer.

Het bestuur W.V. Samen.