W.V. Samen viert kerst

Woensdagavond 20 december was nu niet bepaald een avond om in een kerstststemming te komen: het was koud, het waaide en het regende. Maar bijna 90 vrouwen trotseerden deze gure omstandigheden en kwamen naar ’t Fortuin voor de jaarlijkse kerstbijeenkomst van W.V. Samen. Gelukkig kwam bij binnenkomst de stemming er gelijk in door de sfeervol versierde zaal.

We werden verwelkomd door onze voorzitter Anneke Koomen die een kerstgedicht voordroeg over het verschil tussen het kerstfeest van vroeger en het kerstfeest van tegenwoordig. Heel verschillend, maar de kerstgedachte blijft gelijk, vertrouwen in het leven, warmte en liefde voor elkaar en vooral zou het een feest van vrede moeten zijn.

Na deze mooie woorden volgde een optreden van het duo Zuss uit Venhuizen. Ze hadden een kerstrepertoire uitgezocht vol met traditionele kerstliedjes. Zo zong de hele zaal mee met het alom bekende lied “De Herdertjes”.

Met hun harmonieuze stemmen brachten zij mooie oude en iets minder oude kerstliedjes. Tussendoor vertelden ze het kerstverhaal met daarin verwerkt het verhaal van de kleine trommelaar. Het verhaal van een kleine arme jongen die niet in staat was de kleine Jezus een kerstgeschenk te geven en besluit om voor hem op de trommel te spelen. Het duo sloot hun programma af met een toegift oftewel “ïentje met de jas aan, heel toepasselijk het nummer “Happy new year” van Abba. Het was weer een prachtige avond en een mooie afsluiting van het jaar.

Donderdag 25 januari ’24 komen we weer bij elkaar in ’t Fortuin, waar we onze jaarvergadering houden en traditioneel gaan kienen voor een goed doel.

Bestuur W.V. Samen

Kerstavond
Kerstavond