Busuitje Haarlem

Gezellig dagje Haarlem voor Wervershoofse Vrouwen Samen

Op 22 mei jl. is ons jaarlijks busreisje met als doel de veelzijdige stad Haarlem. Bij aankomst is er voor de 65 vrouwen koffie met appeltaart bij Vooges Centraal waarna er vervolgens gidsen klaar staan voor een Hofjeswandeling door het centrum. De hofjes, een binnenplaats met tuin en daaromheen kleine woningen, zijn vanaf de 12de eeuw gesticht door rijkere families (veelal kinderloos) om hun familienaam te laten voortbestaan in de naam van het hofje en bestemd voor vrouwen. Er zijn nog zo’n 20 hofjes en de laatst gebouwde is het Joh. Enschede Hof, op de plaats waar altijd de bekende drukkerij heeft gestaan. Hier is een modern wooncomplex gebouwd, gebaseerd op een historisch concept. Na deze rondwandeling is iedereen vrij om de middag naar keuze in te vullen zoals museumbezoek, rondvaart over de Spaarne, bezoek aan de St. Bavokerk of de tocht naar het licht door de Koepelkathedraal en uiteraard een terrasje pakken op deze zonnige dag of door de gezellige winkelstraten. Afgesloten wordt met een heerlijk diner in het Twiskerslot en kunnen we dus terugzien op een zeer geslaagde dag.

Een aantal deelnemers vertrekken hierna richting Nibbixwoud waar de jaarlijkse Mariaviering wordt gehouden in de H. Cunerakerk. Het thema van de viering is “Gastvrijheid”. Met voorganger Tiny Immen en zang van het koor Jubilate uit Nibbixwoud en een zeer goed gevulde kerk is het een waardevolle viering.

Vóór de zomerstop is er nog 1 activiteit en wel op donderdagavond 13 juni met de wandeling. Hierover volgt nog info. Graag tot dan en anders een heel mooie en goede zomer toegewenst.

Het Bestuur WV SAMEN